Szeptemberi esküvő

by - július 06, 2019


Elkezdtük szervezni az esküvőnket, amely idén Szeptember elején lesz megtartva. A vőlegényemmel közösen megegyeztünk, hogy az őszi időszak ideális lesz erre az alkalomra. Az anyakönyv vezetőnél Júniusban voltunk megbeszélésen és kaptunk tőle egy bővebb tájékoztatást arról mivel is kell készülnünk, milyen extra vagy egyéb költségek állnak fent az általános teendőkön és beszerezni való dolgokon túl. A mi esküvőnk pici lesz, amelyen csak a szűk családi és baráti kör lesz meghívva. A létszám tekintetében 25-30 fővel számolunk. És annyi érdekessége lesz még az eseménynek, hogy én várandós vagyok. Így mire az esküvő időpontjáig eljutunk, valószínűleg már nagy, kerek pocakom lesz. :) A babavárásról is fogok bővebben mesélni a későbbiekben. Azonban az idő tekintetében éppen ideje volt már leülnöm és alaposan átgondolnom néhány dolgot az esküvővel kapcsolatosan. Ez a bejegyzés nem csak számotokra lesz informatív, de nekem is segít az elképzeléseimet és a fejemben cikázó gondolatokat összeszedni, hogy mindent tisztán lássak, milyen elvárásaim is vannak a saját esküvőmmel kapcsolatosan.

Ruha


Nos, esküvői ruha terén még semmilyen tapasztalatom nem volt eddig. Fogalmam nincs nekem milyen fazon lenne jó. Azonban független ettől a ténytől, igen kritikusan szemlélem az esküvői ruhákat. Nem tetszenek se a túl egyszerűek, se a túl díszes esküvői ruhák. Valahol a kettő között kellene nekem keresnem a számomra ideális elképzelést. Egy könnyed, elegáns viselet, amely valami kis apró dolognak köszönhetően vonzza magára a tekintetet. Ami kerülendő az én menyasszonyi ruhámnál a nagyon erősen domináló strasszkövek. Nyilván egy Tiffany esküvői ruhán nem úgy mutatnak az ilyen díszítések, mint egy mezei szalonmodellen, de bennem erről a típusról a szalagavatós ruhák képei élnek. Ráadásképpen addigra már lesz pocakom is, így a választék a kollekciók közül gondolom látványosan csökkenni fog számomra. Szerencsére, ha esetleg nem találnék magamra méretben és elképzelésben megfelelő modellt, még mindig akad egy tervem. Az egyik üzlet kifejezetten kismamáknak készít esküvői ruhákat méretre szabva és nem is egy vészes összegért. Ha minden kötél szakad, biztos élni fogok ezzel a lehetőséggel. A képen látható az általuk megrendelhető kedvenc menyasszonyi darabom.


Hajviselet
A hajat akkor lesz érdemes igazán eldönteni, ha a ruha és a stílus meglesz. Mindenesetre elképzeléseim már most vannak, hogy mit is szeretnék. Nekem nagyon tetszenek a kontyok, ezen belül is az a fajta, ami a tarkómagasságban van elkészítve. Ezek valami elképesztően elegánsak, egy egyszerű fonással és virágfüzérrel díszítve mellette a frizurát igazán varázslatos alkalmi hajviseletet kölcsönöz viselőjének.
A másik elképzelésem a félig feltűzött esküvői frizura. Ennél a frizuránál is - amennyiben ilyen lenne az esküvőmön - szeretnék valami egyszerű, szolíd hajdíszt a fonatok közé tenni. Mivel hajdíszt mindenképpen akarok rendelni, ezért igyekszem majd az egyéb kiegészítőket - nyaklánc, fülbevaló - stílusban igazítani egymáshoz.

Smink

A sminknél vagy valami egyszerű sminket vagy egy elegáns, bronzosabb árnyalatot tudnék elképzelni. Nem szeretnék túlzottan erős színeket vagy nagyon feltűnő sminket. Szerintem ezt párom testvére készíti el, akinek van végzettsége és tapasztalata is ezen a téren.


Csokor

Egyszerű és ízléses legyen a menyasszonyi csokor is. A fehér tulipán csokrok a valódi szerelmeim, ha már választanom kéne. Szerintem valami eszméletlen szépek. Nem tudom ősszel mennyi esélyem lesz egy ilyen csokrot szerezni, de azt olvastam, hogy ha 1 héttel előtte rendelem meg, akkor a virágárusok beszerzik nekem. Remélem valóban így van, ennek azért még utána kell járnom majd. :) Ha nincsen akkor fehér rózsacsokrot szeretnék.


Torta

Szerencsére ezen nem kell túl sokat elmélkednem honnan rendeljem meg. A vőlegényem családjának van egy kedves cukrász ismerőse, aki örömmel elkészíti az esküvői tortánkat. Mondjuk ötletem sincs milyen ízű tortát szeretnénk. Én a fekete erdőt szeretem, de ennyivel nekem véget is ért a torták iránti érdeklődésem. Ritkán, amikor esküvőre voltam meghívott vendég kóstoltam többféle tortát - orosz krém, eszterházy ezek elég jellegzetes alkalmi édességek - de olyan régen volt, hogy még arra se emlékszem igazán, mi volt róluk a véleményem. Ha esetleg van ötletetek, milyen finom tortákat kóstoltatok vagy esküvőkön mik a jellegzetes tortaízek, akkor azt örömmel venném.

Gyűrű

Az esküvői karikagyűrűben hamar megegyezésre jutottunk a párommal. Egyszerű, sima arany gyűrűre van szükségünk, az enyémbe díszítésként lehet egy vagy három darab kő. Még a gyűrűt nem vásároltuk meg, mert ahogy az eljegyzési gyűrűnél is, úgy most is problémába kerültünk a méretekkel. :) Hamarosan elnézünk a városba az esküvő ügyében intézkedni és akkor meglátogatunk egy ékszerboltot is.

Meghívó

A meghívókat a párom nagyon szeretné, ha én tervezném és készíteném el. Meglátjuk. :) Szeretném én magam elkészíteni, annyi bizonyos. Ötletelek rajta, de nem sokáig, mert annak lassan azért el kellene készülnie. Mindenesetre valami elegáns, letisztult meghívót szeretnék az alkalomra. Ha kész lesz és én csinálom akkor mindenképpen megmutatom nektek is.


Fotós

Úgy tervezzük, hogy esküvői fotókat a szertartás előtt készítenénk el. Délelőtt megcsinálnák a frizurám és a sminkem és a jó időben felmennénk a hegyekbe a legközelebbi erdei tóhoz fotókat készíteni kettőnkről. A fotós természetesen szakmabeli lenne, ezt biztosan nem családon belül szeretném elkészíttetni. A rendezvényről meg elég lesznek a családi fényképezővel készült képek is.

Esküvői szertartás

Polgári esküvőnk lesz és nem tervezünk nagyon eltérni az általános eszméktől meg szokásoktól. Talán csak abban, hogy dekoráció és a zene a mi ízlésünket tükrözze. A díszítés ügyében még fel kell keresni majd a helyi dekoratőrt és egyeztetni vele az elképzeléseket. Annyi bizonyos, hogy a menyasszonyi csokornak és az asztaldísznek egyeznie kell, így a szülőköszöntő virágok színe is ehhez kell igazodjon. A bevonulás zenéje a John Legend- All of me száma lesz, és a párommal együtt fogunk bevonulni.
Pezsgő az alkoholmentes lesz, mivel kisbabát várok. 2 db gyertyára vagy színes homokra is szükségünk lesz. Még ebben nem döntöttünk, de a gyertya ugye a leggyakoribb az ilyen eseményeken.

Vacsora

Az egyik közeli étterembe szeretnénk megünnepelni a szertartás után a lagzit, amelyet nos.. nem tudom kit mennyire üt majd ez szíven a vendégek közül, de nem tervezünk ilyen nagy mulatós, éjszakába nyúló lagzit szervezni. Egyikünk se egy táncoslábú ugrándozós ember és őszintén én nekem amúgy is idegen az ilyen jellegű önünneplés. Másrészt meg az a gond, hogy én terhesen nem is bírnék olyan sokáig fent maradni. Arra mondjuk hajlandó lennék szívesen, hogy egy nyitótáncot előadjunk a párommal, mert az szerintem nagyon különleges, főként ha szép a koreográfia. Az étteremmel telefonon már egyeztettünk időpontot és abban maradtunk, hogy majd júliusban személyesen is beszélünk a további részletekről, mint dekoráció, zeneszolgáltatás - mert valami kellemes zene azért úgy érzem mégis csak kellene vacsora közben - . Az esküvői menü az alábbiakat tartalmazná: újházi tyúkhúsleves házi tyúkból, rántott gomba, rántott sajt, rántott szelet (csirkéből vagy sertésből), sajttal töltött pulykamell filé rántva, reszelt sajttal, sertésflekken sült szalonnával. Köretnek párolt rizs, hasábburgonya és vajon párolt zöld köret, desszertként az esküvői torta és a sütemények lennének, amelyet mi viszünk, illetve később töltött káposzta és sertéspörkölt, amelyet már az otthonunkba kérnénk kiszállításra, mivel a "lagzi" további részét egy családiasabb jellegű összeülős estére tervezzük. Itt bőséggel ellátnánk a rokonokat és barátokat italválasztékkal, ha esetleg valaki még szomjasnak érezné magát a vacsora után.

Jelenleg ilyen terveink vannak a rendezvénnyel kapcsolatosan. Előfordulhat még természetesen, hogy változtatunk pár apróságon vagy eszünkbe jutnak még ötletek, de alapvetően nem szeretnénk túlzottan nagy feneket keríteni se ennek. Mivel jön a kisbabánk és még javában benne vagyunk a házfelújításban, ezért se terveztünk oly mértékben nagy lakodalmat vagy lagzit csapni, mert értelmetlennek gondoljuk elpazarolni a pénzünket erre. A kisbabának rengeteg dolgot előre kinéztem, hogy még ebben a hónapban megszeretném rendelni. De ennek ellenére nincsen bűntudatom, mert úgy veszem észre, hogy egyre több pár hasonlóképpen gondolkozik, akárcsak én.

Ti mit gondoltok erről? Nektek milyen volt vagy milyen lesz az esküvőtök, hogyan terveznétek meg a saját esküvőtöket?


You May Also Like

0 megjegyzés