Esküvői újdonságok

by - július 15, 2019

Az esküvővel kapcsolatosan a múlt héten elkezdtem intézkedni. Csütörtökön mentünk be a városba.

Először is kerestem egy esküvői fotóst, akinek tetszenek a munkái. Reggel indulás előtt telefonon egyeztettem vele az igényeimet és az elképzeléseinket arról, hogy milyen fényképekre volna nekünk szükségünk. A délutáni nap folyamán írtuk meg a szerződést. A megbeszéltek szerint ez az esküvő előtti napon lesz délután, és kültéri, kreatív fotózást kértünk, amely 100 db képet tartalmaz. Valószínűleg helyszínek közt szerepel majd valami hegyvidéki, erdős tájkép és ezenfelül egy közeli kastélyhotelhez megyünk még el fotókat készíteni.

A városban elsőként az esküvői ruhát szerettük volna megérdeklődni, mivel ötletünk sem volt, hogy egy kismamának mikor is kell esküvői ruhát próbálnia. Több esküvői ruhaszalont is megkerestünk, amelyeket kinéztem. Ezek közül egyik se volt nyitva. Egyikük nyári szabadságra ment, a másik meg teljes arculatváltozáson megy keresztül, ezért gyakorlatilag május óta zárva tartanak. Nem is értettem főszezonba ez hogy fér bele a költségvetésükbe, de keservesen elengedtem őket. Az ékszerboltban ajánlottak még nekünk pár helyet, amire a későbbiekben még visszatérek a gyűrű miatt. A legközelebbi esküvői szalon szerencsére már nyitva volt. Az eladó hölgy igazán kedves és segítőkész volt. A ruhákat illetően sok szép darabot láttam, azonban a legtöbbjük nekem a hossza miatt kicsinek számított. Illetve volt olyan ruha is, amely azért nem lett volna jó választás számomra, mert pár hónap múlva szorítaná a hasam. A hölgynél volt egy teljesen új darab, modell méretben. Erre a ruhára esett a választás miután láttam a fiúk arcán, mennyire elnyerte a tetszésüket. Ez az esküvői ruha annyira új, hogy rajtam kívül még senki nem viselte, és mivel erre esett a választásunk,  valószínűleg szeptemberig más nem is fogja viselni, mert a méretéből így nem lehet vágni. A hölgy mondta, hogy minden első darabot az első viselőjéről neveznek el, így ez a ruha az én nevemet kapja meg.

Az esküvői gyűrűt a legközelebbi ékszerboltban néztük ki. Egyszerű gyűrűt néztem ki, kis díszítéssel. A boltban arany díszben volt a minta, így nem is készítettem róla fényképet. A miénk fehér arany gyűrű lesz, és az én gyűrűm brill kővel lesz díszítve.

Rendeltem hajdíszt, nyakláncot, fülbevalót és karkötőt, ha esetleg nem a kesztyű mellett döntenék. A ruhaszalonban nagyon szépen mutatott együtt, de azért így utólag picit soknak érzem a csipkét még a kezemen is.
A hajam így már biztosan ebben a stílusban lesz elkészítve és a színét is ilyesmire fogjuk festeni. Szerintem ez egyszerűen gyönyörű. :)


Sminket valóban a párom huga készíti el nekem. Mivel barna menyasszony leszek, így valami egyszerű, elegáns bronzos sminket készítünk a megjelenéshez.

Az étteremmel is sikerült személyesen megbeszélni a részleteket. Délben házhozszállítanak hidegtálat az érkező vendégek részére. Abban maradtunk a főnökasszonnyal, hogy a szertartást követően mennénk vacsorázni (ami 4 és 5 között lenne) és este 8-9 körül távoznánk. A megmaradt ételt és az esti hidegtálat szintén leszállítanák hozzánk. Az étterem is készít dekorációt, fehér színekben maradtunk. A fiúk meggyőztek arról, hogy a lagzi további része legyen otthon tartva, mivel sokan a sofőrök közül szeretnék szintén jól érezni magukat és nem bánnák ha ihatnának az egészségünkre.

Ami még hátra maradt feladatként a házasságkötő terem dekorációsával felvenni a kapcsolatot és megbeszélni az elképzeléseket, illetve a virágkötővel egyeztetni az igényeinket a mennyasszonyi csokor és asztaldísz ügyében. Ezeken felül néhány apróság maradt még, mint pl. a meghívók elküldése, szertartáshoz gyertyát venni, stb.

You May Also Like

0 megjegyzés