Júliusi lakberendezés és dekorációk

by - július 16, 2019

Ebben az évben a házon egy nagyobb munka ment végbe. Lekerült a régi tető a házról és rendes, betoncserép került fel a helyére. Ha bár ez is egy hatalmas dolognak számít felújítás tekintetében, ennek ellenére úgy néz ki, hogy a munkák augusztustól folytatódni fognak nálunk. Nagy valószínűséggel ebben a hónapban intézzük el a cserélni való ablakok megrendelését, majd az esküvőt követően szétromboljuk belülről az egész házat. Ahol tavaly még nem készült el, oda ebben az évben padlófűtés kerül majd be. Ha az ablakokat is cseréljük akkor újra fel kell venni a kapcsolatot a kőműves brigáddal is. Nem látok sok esélyt, de ha az időbe beleférne még és az időjárási viszonyok is adottak lennének még ősszel, akkor ebben az évben még talán a külső szigetelés is elkészülne. De mivel jön a babóca mi jelenleg annak is nagyon örülnék, ha a belső munkákkal elkészülnénk decemberig. Bár még rengeteg minden lesz a különböző helyiségekkel, azért én már bőszen vásárolgatom a dekorációt az eltervezett nappaliba, gyerekszobába, stb.

A konyhánk a tavalyi évben sikeresen elkészült és azóta mondhatni szépen belaktuk. Nagyon szeretek benne főzni vagy a családommal eltölteni itt az időt. Mivel a nappalink nincs kész, a konyha lett a háznak a szíve. Még sok teendő van ugyan itt is ami kelleni fog, de azért az apróságok nagyja már be van szerezve és most is vásároltam néhány kis mütyürt, amit szeretnék nektek is megmutatni. Nemrégiben találtam ezt a cukortartót és annyira megtetszett, hogy rendeltem készletben két darab bögrével itthonra. Lehet még rendelek mellé egy harmadik párat is majd mókus vagy cicás mintával, hogy mindenkinek legyen egy saját kis bögréje.

Rendeltem még 2 db erdei mintás üveget. Ezeket általában befőttes üvegeknek szokták a háztartásban alkalmazni, de a legkisebb méret ideális olyan fűszerek tárolására is, amik gyakran vannak használva a háztartásban, mint az ételízesítő vagy a fűszerpaprika. Nekem egyébként több ilyenem is van itthon, régebben a Sparban vettem átlátszó, rubin színű üvegtetővel és azok is eszméletlen szépek és stílusosak a konyhában. Ez meg ritka aranyos és én amúgy is imádom a rókákat.

Mostanság egyre többször használjuk itthon a sütőt egyszerű sütésre vagy reggelik készítésére. A francia melegszendvics annyira nem nyeri el a tetszésünket, mint a régi jó NDK sütős melegszendó. Sajnos azonban a szovjet melegszendvics sütőnket már évekkel ezelőtt ki lehetett kukázni, így most én az utóbbi időben a sütőben szoktam őket megsütni és ugyanolyan finom, ropogósak lesznek, mint a jó öreg, régi melegszendók voltak. Ezért néhány új edényfogót is rendeltem, mert 1 db van itthon, ami egy csodaszép erdei szarvasos és virágos mintás (szintén Sparból) és nem szeretném, ha hamar tönkremenne. Ebből az erdei mintásból szereztem be néhányat és egyszerűen nem tudok mást írni, de valami eszméletlen szépek.


Szintén a konyhába rendeltem és ezek meg is érkeztek időközben 1 db asztali futót és 6 db tányéralátétet, illetve a konyhába került még egy képkeret és egy ablakdísz is.
Az előző bejegyzésekben már említést tettem róla, hogy hamarosan kisbabánk lesz. December 24.-ére volnánk kiírva eredetileg. Először december 22 volt, később december 24.-ére módosította a nőgyógyászom ezt a dátumot. Még nem tudjuk, hogy kisfiút vagy kislányt várunk, de én sajnos nem bírtam már várni és megrendeltem az első gyerekszobai dolgokat, amiket úgy gondoltam, nemtől függetlenül is valami eszméletlen édesek lesznek. Gyerekszobába rendeltem kispárnákat világosbarna színben. Kinéztem egy gyerek ágyneműt is melléjük (lentebb görgetve találtok arról is képet), azonban ezt majd külön rendelem meg a többitől, mert rengeteget csúszna miatta a többi termék érkezési ideje.
Jelenleg ennyi dolog jutott eszembe, amit júliusban vásároltam itthonra. Nagyon szeretem a házat berendezni, ha valami megtetszik és látom benne a lehetőséget vagy a fantáziát azt nem szoktam a boltban ott hagyni. Ha tetszett nektek ez a bejegyzés, akkor máskor is szíves örömest megmutatom miket szerzek be.


You May Also Like

0 megjegyzés